FineArt Logistics

Helhetslösningar för konst och museala föremål

FineArt Logistics är resultatet av 50 års samarbete med våra kunder inom konst-, galleri- och museibranschen. Utöver transporter, packning och förvaring erbjuder vi idag flera andra tjänster som underhåll av samlingar, konservering och utställningsservice.

Specialanpassade lösningar efter dina behov

Vi vet att varje konstverk är unikt. Att varje utställning har sina speciella behov. Våra medarbetares långa erfarenhet och djupa kunskap skapar förutsättningar för att hitta den lösning som varje enskilt tillfälle behöver. Hos oss är specialiserade lösningar standard. Emballage och utställningsmaterial tas fram i vår egen verkstad, där vi har full kontroll över hela kedjan. Vi kan mellanlagra, eller långtidslagra, efter behov i något av våra specialbyggda konstlager. Med konservatortjänster och service för hängning och montering kan vi ta ansvar för hela kedjan.

MTAB är medlemmar i

Nordens ledande transportör av konst och värdefulla föremål

Att hantera konst, museala föremål och andra unika objekt kräver något särskilt. Det är inte bara det att föremålet är oersättligt genom att vara unikt, utan också det att föremålet kan ha särskilda behov. Föremålet kan vara stort, tungt, litet och skört eller mycket gammalt – eller en kombination av flera av dessa.


Branscher vi arbetar med

Museum

I samarbete med museer runt om i världen har MTAB packat, transporterat, förvarat och monterat verk så att dessa kunnat möta, och glädja, människor runt om i världen.

Galleri

Professionell hantering, stor kunskap om konst och konsthantering och ett internationellt nätverk är några av de faktorer som gjort MTAB till en mångårig samarbetspartner för många gallerier.

Auktion

Med ett utvecklat linjenät med trafik på veckobasis i såväl Sverige som Danmark har vi möjligheter att möta behoven av specialanpassade transporter såväl som snabbhet.

Privat

MTAB erbjuder hantering och förvaring av konst i våra specialanpassade konstlager runt om i Norden. Vi möter varje samlares och konstverks behov.


Vi arbetar bland annat med

“MTAB har varit pålitliga och levererat enligt våra önskemål. De är både kunniga och idérika samt väldigt lösningsinriktade. Att de dessutom är glada och positiva att samarbeta med har bidragit till en härlig stämning i hela arbetsgruppen”

Eva-Sofi Ernstell – Chef, Dansmuseet

“Moesgaard Museum har gennem en lang årrække haft et godt og tillidsfuldt samarbejde med MTAB, båret af høj professionalisme, fleksibilitet, præcision og behagelig og tryg personlig kontakt, til gavn også for vores samarbejdspartnere i ind- og udland.”

Pauline Asingh – Moesgaard Museum

“Utmärkt genomfört arbete. Mycket trevlig och tillmötesgående personal.”

Charlie Arvstrand – Uppsala Konstmuseum

MTAB är en logistikpartner längs hela vägen

Före

Vi planerar, strukturerar, konstruerar packmaterial och hanterar logistikflöden. Vi funktionstestar, konfigurerar och packar för säker transport.

Under

Med specialutformade fordon och utbildad personal transporterar vi känsligt gods i Norden och hela världen.

Efter

Vi säkerställer att dina föremål når hela vägen fram till användning genom tjänster som uppackning, installation och positionering. Vi erbjuder även bortforsling samt återvinning av emballage.

Jessica Åhlgren

Koordinator, FineArt
fineart.se@mtab.se


Låt oss lösa dina logistikutmaningar

Kontakta oss