Transport av intelligent robotbläckfisk

Den svenska konstnärsduon Robert Stasinski och Alessandra Di Pisa har utvecklat ett unikt konstverk, en jättelik robotbläckfisk. Med artificiell intelligens kan robotbläckfisken filosofera kring livets frågor. MTAB ansvarade för transporten från KTH till IBM:s huvudkontor i Kista.

“MTAB var redan från början det självklara valet. De är väletablerade som en kompetent aktör inom konsttransport, dessutom arbetar de mycket med flytt av teknisk utrustning. En förståelse för transportbehov inom både konst och teknik är en perfekt match för projektet”

— berättar Alessandra Di Pisa.

Roboten drivs av IBM Watson, ett artificiellt intelligenssystem. Filosofi från 2000 års global idéhistoria är den huvudsakliga kunskapskällan.

Roboten genererar ständigt nya syntetiska frågor till betraktaren baserat på de filosofiska verken. När betraktaren interagerar med roboten via en app och svarar på frågorna responderar den genom att gestalta en unik koreografi av rörelse, form och färg.

VÄLDIGT ÖMTÅLIG TEKNIK

Roboten är formad som en sexarmad organisk struktur, inte helt olik en bläckfisk. Byggd med hjälp av robotikstudenter från KTH. Det 150 kg tunga verket installerades i IBM:s entré på huvudkontoret i Kista. MTAB ansvarade för transporten från KTH till IBM.

Inför transporten fick MTAB bygga specialanpassade transportplattformar och emballage. Verket innehåller mycket teknik och är extremt känsligt, vid transport av känslig teknisk utrustning är det mycket som kan gå fel. Därför är noggrannhet och struktur A och O under hela projektfasen.MTAB är en logistikpartner längs hela vägen

Före

Vi planerar, strukturerar, konstruerar packmaterial och hanterar logistikflöden. Vi funktionstestar, konfigurerar och packar för säker transport.

Under

Med specialutformade fordon och utbildad personal transporterar vi känsligt gods i Norden och hela världen.

Efter

Vi säkerställer att dina föremål når hela vägen fram till användning genom tjänster som uppackning, installation och positionering. Vi erbjuder även bortforsling samt återvinning av emballage.


Låt oss lösa dina logistikutmaningar

Kontakta oss